7 out of 10 companies exposed to directory scams

PolicePolice. Photo: Norway Today Media
Advertisements

During the past year, seven out of ten companies have been exposed to directory scams, according to the results of survey by the organisation Virke.

“The survey shows us that scam crimes are far more organized and menacing than thought of before, both in international cooperation and between criminal groups in Norway”, says security coordinator Thor Martin Bjerke. The organisation has sent a letter to the Director of Public Prosecutions with the request to establish a separate Norwegian fraud group, like in Sweden, to deal with the problem.

The letter was sent during the week that Trondheim police took action against the firm Nummeropplysninga AS. Two of the leaders of the firm were taken into custody for four weeks. Police have charged seven more people for “a great and extensive fraud concerning online directory services.”

Coordinated investigation

“There is a need for national coordinated investigations to take down these criminal groups”, says Jarle Hammerstad, head of business policy at Virke.

The results of the survey show that 10 percent of organisations that were contacted actually paid the invoice, either because they were misled or because they were afraid of getting a default.

Source: NTB scanpix / Norway Today

Advertisements

2 Comments on "7 out of 10 companies exposed to directory scams"

  1. Jeg har ansøgt om job, der blev annonceret på et dansk site kaldet jobindex, samme dag firmaet, medarbejderen, ringede til mig og tilbød mig og selv bad om at jeg havde en ven, jeg kunne komme med til at arbejde som blikkenslager, mit svar var Nej kun mig
    Så engang senere ringer han igen og spørger, hvornår jeg kommer, mit svar var, at jeg ikke er dansk statsborger, jeg har boet i Danmark i 17 år. Hans svar var ikke helt bekymret, bare kom, vi skal rette det for dig.
    Han spurgte, om der var bil, svaret var ja, han ville have, at jeg skulle tage bilen i Norge. To dage senere fik jeg en kontrakt med en mail, jeg underskrev. Og så køb en billet til at sende bilen og mig selv til at komme til norge. Han sagde, at de skulle betale hele min transport. Da jeg kom der var det første spørgsmål, han spurgte mig, købte du en returbillet, af heks jeg gjorde ikke som forventet dem at betale tilbage transportudgifter. Han fortalte mig derefter, at jeg har gået og dagen efter, jeg spurgte ham igen om en arbejdstilladelse, sagde han igen, vi skal ordne det. Vi kørte til hotellet i Ski hvor jeg skal bo. Efter vi checkede ind på Hotel kom han til mig og fortæller mig, at du ikke fortæller nogen, at du ikke har arbejdstilladelse, vi skal rette den. Første dag kørte vi til Oslo, og begyndte at arbejde, den anden dag skrev jeg en email til virksomheden, om arbejdstilladelse, der var ikke noget svar, tredje jeg ringede til manden, hans svar var ikke bekymret, vi skulle rette det. Fra det tidspunkt fortsætter jeg med at arbejde i omkring 9 dage, nu begyndte de at skylde på mig, det var min egen skyld, at papirerne ikke er gode, jeg er nødt til at gå hjem for at rette disse papirer, da jeg spurgte om min løn og transport og alt , De er ligeglad. Jeg køber derefter en almindelig billet til Danmark (mine egne penge), hvor jeg bestiller et møde med norge-ambassaden for at jeg skal betale 3 700 nk. Nu ønsker dette firma ikke at underskrive UDI-udbudsformularen for at bevise at jeg har et job i deres firma, de vil ikke betale mig noget, min bil er stadig i Norge, og nu svarer de ikke på e-mail, telefonopkald, hvad kan jeg gøre.

Comments are closed.